LMP: mi az igazság?

Miért nem lehet még használni a parkolóházat? Valóban kivitelezői hiba okozta-e a belső forgalmi rend megváltoztatását? Valójában mennyi pénzt vitt el a beruházás? Ezeket a kérdéseket tette fel Csarnó Ákos LMP-s képviselő a parkolóház kapcsán. A témában megkerestük az Agria Parkoló Kft. igazgatóját is, aki válaszolt a politikus kérdésire.

Többek között ezeket a kérdéseket fogalmazta meg Csarnó Ákos LMP-s képviselő a parkolóházzal kapcsolatban. Ezek mellett kíváncsi arra is, hogy a tervezettnél végül valóban többe került-e a parkolóház, igaz-e, hogy a mai napig nem kapa meg a működési engedélyt és van-e alapja azoknak a híreszteléseknek amelyek szerint nem fizették ki az alvállalkozókat. Csarnó Ákos szerint az embereknek joguk van tudni az igazat, arra kérte az illetékeseket, hogy oldják fel a jelenlegi hírzárlatot a parkolóházzal kapcsolatban.
Az LMP kérdéseivel felkerestük az Agria Parkoló Kft. igazgatóját. Saxinger Balázs azt mondta: a parkolóház a tervezett 762 milliós összegnél néhány százalékkal valóban többe került, de ezt a többlet költséget az Agria Parkoló Kft. saját erőből fedezte. Nem vontak be sem állami, sem további önkormányzati pénzt. Hozzátette: a belső forgalmi rendet valóban tévedés miatt kellett korrigálni. Ez azonban nem érintette a parkolóhelyek számát, továbbra is 153 hely áll rendelkezésre. Az igazgató arra a kérdésre, hogy mikortól lehet birtokba venni a parkolóházat azt mondta: a használatba vétel iránti kérelmet augusztus 22-én adták be a hatósághoz, ahogy ez jogerőre emelkedik a parkolóház az Evat Zrt. kezelésébe kerül. Reményei szerint még ebben az évben megnyílik a parkolóház az egriek előtt.