Iskolarendőrök fóruma

Csomós György rendőrt, Abasár körzeti megbízottját választották idén az Év Iskolarendőrének. Az elismerést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon adták át, ahol továbbképzést is tartottak az egyenruhásoknak. A megyében idén 90 iskolarendőr dolgozik. A gyerekeket elsősorban a bűn- és baleset-megelőzésre oktatják.

Az iskolarendőrök eddigi feladatainak értékelésével kezdődött a fórum. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon a megye valamennyi iskolarendőre megjelent. Szó volt a jövőbeni feladatokról is, a rendőrök új módszereket ismerhettek meg, tapasztalatokat cserélhettek, hogy az iskolai tevékenység még eredményesebb legyen. A iskola rendőre program öt évvel ezelőtt indult. Évről-évre egyre több általános- és középiskola csatlakozott a kezdeményezéshez. Mára 114 intézményben teljesítenek szolgálatot a rendőrök.
Halász Viktor két éve a Mlinkó István Általános Iskola rendőre. Az ide járó hallássérült gyerekeket havonta meglátogatja, jó a kapcsolata a pedagógusokkal is. A megyében minden évben elismerik az iskolarendőrök munkáját, az éves teljesítmények alapján megválasztják az Év Iskolarendőrét. Ezt a címet idén Csomós György Abasár körzeti megbízottja kapta. Betegség miatt parancsnoka vette át helyette a díjat. Országos elismerésre idén a megyéből négy rendőrt terjesztettek fel.