Gondos: A baloldal egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét

A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét: megduplázta a munkanélküliséget, már akkor eladósította el őket, amikor még meg sem születtek – reagált Gondos István, a Fidesz-KDNP frakció vezetője a szocialisták sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Sajtóközlemény:

A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét: megduplázta a munkanélküliséget, köztük a fiatalok munkanélküliségét, már akkor eladósította el őket, amikor még meg sem születtek. Devizahitelekbe hajszolták az otthonra vágyó fiatalokat és nemzedékeket adósítottak el a brutális államadóssággal. Ha a baloldalon múlna, ma is tandíjjal zárnák le a felsőoktatás a szegényebb családok gyermekei előtt, ezt maga Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is elismerte.

Ma a fiatalokat kifejezetten nekik szóló foglalkoztatási programok segítik: az első munkahely garancia program és a Munkahelyvédelmi Akció, amelyeknek köszönhetően ma több ezer fiatal munkahelye garantált. Ennek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta, immár 38. hónapja töretlenül nő a foglalkoztatottak száma, köztük a fiataloké is. Magyarország további 14 milliárd forintot szerzett az elkövetkező hét évre kifejezetten fiataloknak szóló képzési és foglalkoztatási programokra.

Az életre szóló devizacsapda helyett, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány kínált a magyar fiataloknak, ma újra állami támogatású otthonteremtés, kedvezményes forinthitelben tudnak gondolkodni. Ma a hátrányos helyzetű diákoknak segítő kezet nyújt a kormány, több ösztöndíj program segíti továbbtanulásukat, szakmaválasztásukat. A fiatalok kezébe ma a munkaerőpiacon értékes szaktudást és diplomát ad az oktatási rendszer.

A Gyurcsány-Bajnai-kormány tétlenül nézte, hogy gyermekek tömegei nőttek fel úgy, hogy szüleik nem járatták őket rendszeresen iskolába, emiatt egy életen át tartó munkanélküliségre voltak ítélve. Az iskoláztatást elmulasztó szülőket ma kemény szankciók sújtják: nem kapnak szociális segélyt és nem vehetnek részt közfoglalkoztatásban.

dr. Gondos István frakcióvezető, Fidesz-KDNP