EKLE Bajnokok Tornája

Az Egri Kispályás Labdarúgók Egyesülete Bajnokok Tornáján új győztest avattak. A másodosztály legjobbja, az Egerszólát együttese a hétszeres győztes Imola Bau-t legyőzve végzett az első helyen.

Az Egri Kispályás Labdarúgók Egyesülete Bajnokok Tornáján a 2012/13-as szezon különböző osztályaiban az élen végzett csapatok vettek részt. A három hagyományos és két öregfiúk osztályban az elmúlt szezonban összesen 47 csapat küzdött a helyezésekért. Az első osztályt a hétszeres Bajnokok Tornája-győztes Imola Bau, a másodosztályt az Egerszólát, a harmadosztályt a Players Club, míg az öregfiúk első osztályt a Bajnokok Tornája címvédője, az Eger-Kapu, a másodosztályt pedig a HMB nyerte. Idén új győztest avattak. A másodosztály bajnoka, az Egerszólát és az első osztály küzdelmeit megnyerő Imola Bau is egyaránt három győzelemmel és egy vereséggel zárta a sorozatot. Kettejük között az egymás elleni eredmény döntött. Azt a mérkőzést a szólátiak nyerték 1-0-ra, ami egyben az Egerszólát torna-győzelmét jelentette. Harmadik az öregfiúk I. osztály bajnoka, az elmúlt szezonban torna-győztes Eger-Kapu, negyedik a harmadosztályú Players Club, ötödik az öregfiúk másodosztályt megnyerő HMB.
A legjobb mezőnyjátékos az egerszóláti Bata Árpád, a legjobb kapus az Imola hálóőre, Molnár Róbert, míg a gólkirály az öt találatig jutó Tóth József lett a Players Clubtól.

EKLE Bajnok Tornája 2013
Eger, Lajosvárosi pálya, 2013. július 21.
1. Egerszólát (II. osztály)
2. Imola Bau Kft. (I. osztály)
3. Eger-Kapu (öregfiúk I. osztály)
4. Players Club (III. osztály)
5. HMB (öregfiúk II. osztály)

Különdíjak:
Legjobb mezőnyjátékos: Bata Árpád (Egerszólát)
Legjobb kapus: Molnár Gábor (Imola Bau)
Gólkirály: Tóth József (Players Club) 5 gól

Eredmények:
Players Club – Imola Bau 0-1, HMB – Egerszólát 1-2, Eger-Kapu – Players Club 1-1, Egerszólát – Imola Bau 1-0, HMB – Eger-Kapu 3-3, Players Club – Egerszólát 1-3, Imola Bau – HMB 4-1, Eger-Kapu – Egerszólát 2-1, HMB – Players Club 1-5, Eger-Kapu – Imola Bau 3-4