Kiválasztották az Egri csillagok szereplőit

Szombaton ismét kiválasztották az Egri csillagok köztünk élő hőseit. Az idei nyáron Cecey Éva, Baloghné, Török Bálint és Sárközi, valamint a gyermek Vicuska és Gergő, továbbá Dobó apródja szerepére válogattak a jelentkezők közül. Egerben második alkalommal hirdettek szereplőválogatást azért, hogy újra megelevenedjen az 1552-es várvédelem, és méltó módon ünnepelhessék meg a Gárdonyi Emlékévet.

Dobó István várkapitány esküje nyitotta meg a szombati castingot. Összesen 18-an jelentkeztek a megmérettetésre, a szervezők a gyermek Vicuska és Gergő mellé keresték a felnőtt Cecey Évát, Baloghnét, Sárközit, Török Bálintot és kiválasztották Dobó apródját is. A nyertesek csatlakozhatnak a tavaly kiválasztott Dobó Istvánhoz, Bornemissza Gergelyhez és Jumurdzsákhoz, ők ugyanis maradhattak a szerepükben.
A hat tagú zsűri majd három órán át válogathatott a bátor jelentkezők közül. Az ítészek elnöke Fesztbaum Béla Jászai-díjas színművész, a 2013-as egri nyár házigazdája volt, aki örömmel vállalta a felkérést. Az idei évben tehát a zsűri döntése alapján a gyermek Gergő szerepében Győri Kendét láthatjuk. A gyermek Vica megformálója pedig Tepliczky Csenge lesz. Dobónak három apródot is választottak, Csuhaj Zsolt, Mikó Attila és Lugosi Csongor személyében. Cecey Éva szerepét Tompai Noémi kapta, Baloghné karakterét Bartók Gertrúd játszhatja el. Török Bálint lett Hegyes Péter, Sárközi szerepét pedig rendhagyó módon egy hölgyre, Bliszkó Zsófiára osztották. A „castingosok” az Egri Vitézlő Oskola tagjaival együtt július 25-től egészen augusztus 20-ig elevenítik meg városszerte az 1552-es eseményeket.