Bűz a társasházban

Évek óta orrfacsaró bűz terjeng a Töviskes tér egyik társasházában. A lakók szerint az elviselhetetlen szagot egyik szomszédjuk okozza, aki megromlott élelmiszereit, szemetét a saját lakásában tárolja. Az itt élők hat éve levelezgetnek a hatóságokkal, eddig eredménytelenül. Kedd este a rendőrséget is kihívták, szerda reggel pedig az ÁNTSZ és az önkormányzat tartott helyszíni szemlét. 79 család szenved a bűztől, többen már el is költöztek. Megoldást eddig nem találtak.

„Évek óta elviselhetetlen bűz terjeng a társasházban” – mondja egy szomszéd.
Ez az oka az itt élők felháborodásának. Kedd este egy kisebb tömeg gyűlt össze a Töviskes téri társasház előtt. A lakók elmondása szerint egy itt élő nő hat éve gyűjtögeti saját lakásában a szemetet, 79 család életét megkeserítve. Az itt élők évek óta levelezgetnek a hatóságokkal, eredménytelenül. Kedd este a rendőrséget is kihívták.Már az utcán is érezni a terjengő szagot, a lépcsőházban pedig szinte elviselhetetlenné válik a bűz. A lakóközösség birtokvédelmi kérelmet adott be az önkormányzathoz, akik szerdán délelőtt ki is érkeztek a helyszíni szemlére. A szomszédok elmondása szerint a nő kedd este és szerda hajnalban legalább ötven zsák szemetet szállíttatott el a lakásából, ezt kamerára is vették. A bűz azonban maradt. A társasházban élők már nehezen viselik a szagot, azt is elmondták, hogy a bűz miatt egész télen szellőztetniük kellett, ami több mint egymillió forinttal terhelte az épület fűtésszámláját.
Az aljegyző nem nyilatkozott a lakásban tapasztalt állapotokról, de azt elmondta, hogy nehéz megoldani a problémát. Idő közben az ÁNTSZ is a helyszínre érkezett. A társasház közös területeiről és a hölgy lakásából is mintát vettek. Jelenleg is több hatósági eljárás van folyamatban, ezek egy hónap múlva zárulnak. A mintavétel kiértékelése pedig egy hét múlva várható. Ha fertőzést talál a hatóság jelzi azt a háziorvos felé, majd az egészségügyi ellátórendszer teheti meg a következő lépést.