MSZP: az árvízben értékmentő összefogásra van szükség

Nem tart sajtótájékoztatót, aláírást sem gyűjt az utcán az MSZP. A megyei szövetség közleményében az áll: minden politikai aktivitásukat felfüggesztik, amíg az árvízveszély el nem hárul, mert nem politikai küzdelmekre, hanem értékmentő összefogásra van szüksége az országnak.

Az MSZP Heves Megyei Területi Szövetség közleménye

A súlyos árvízhelyzetre való tekintettel az MSZP Heves Megyei Területi Szövetség mától minden pártpolitikai aktivitását felfüggeszti mindaddig, amíg az országot fenyegető veszélyhelyzet el nem hárul.

A következő napokban mind az MSZP helyi akciói és sajtótájékoztatói, mind pedig az utcai kitelepülések és aláírásgyűjtések szünetelni fognak.

Magyarországnak most nem napi politikai küzdelmekre, hanem értékmentő összefogásra van szüksége. Az MSZP Heves Megyei Területi Szövetség mától minden erejét, minden emberi és infrastrukturális erőforrását az árvíz elleni védekezésre fordítja.

A Heves megyei MSZP arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a hivatásos védelmi szervekkel együttműködve a következő napokban minden mozgósítható eszközzel segítsék az árvíz sújtotta településeken élőket.