Lakossági fórum – 6. választókerület

Tavaly 43 és fél millió forintot, idén – a belváros-rehabilitációval együtt – 465 milliót fordítanak a 6. választókerületben lévő utak, közterületek, közvilágítás bővítésére, javítására. Probléma még maradt így is: az Almagyaron élők például a Bástya utcát érintő buszjáratot, az Íj és Nagy –Eged utcában élők buszmegállót szeretnének.

2012-ben több utcában újult meg a járda, az útburkolat, terveztek egyedi közvilágítást, parkot. 20 millió forintba került az Ostrom utcában az útépítés, ez a munka idén fejeződött be. Összesen tavaly 43 és fél millió forintot fordítottak a 6. számú választókerület közterületeinek megújítására – számolt be a lakossági fórumon Csákvári Antal, a körzet képviselője.   A képviselői keret tavaly még egymillió forint volt. Ebből a Szivárvány Óvoda Katica Tagóvodája kapott új játékot, elkészült a Vécsey Sándor utca 23. közvilágításának fejlesztési terve, a Talizmán utcában parkátalakítást terveztek, rendbe tették a Gárdonyi-kertet.
Ebben az évben új helyzetet teremt, hogy a városhoz került a vár, a duplájára nőtt képviselői keretből már eddig1,6 milliót a várra, annak műszaki helyreállításra fordított Csákvári Antal.  A választókerülethez tartozik a Lenkey iskola is, itt tetőt cserélnek, tornatermet alakítanak ki, ez maga 180 millió, ezt a körzetet is érinti a belváros-rehabilitáció, ennek összege 240 millió forint. Így idén összesen 465 milliót fordít a város erre a területre.  Az Íj-Ágas utcai lakóparkban 12 millióból játszóteret alakítanak ki. 10 milliót terveztek a  Leányka és a Legányi  utca találkozásánál út és parkoló építésére. .Habis László polgármester beszélt a várállomás melletti csomópont átépítéséről. A tervek megvannak, azt még egyelőre nem tudni, mikor indul a munka. Az ott élőket az érdekelte: lesz-e óvoda az Almagyaron, és megközelíthető lesz-e az a terület helyi járattal.