Hétfőtől forgalomkorlátozás

Felújítják és kicserélik a csapadékcsatornát a Balassi Bálint utca és az Eger patak közötti szakaszon, emiatt május 6-tól jelentős forgalmirend-változás várható. Egyirányúsítják a Knézich utcát a Tűzoltó téri híd és a kórház gazdasági bejárata közötti szakaszon: a forgalom a Tűzoltó tér irányából haladhat a kórház felé, míg a Balassi utcából csak a Minaret felé lehet kihajtani. Kérik az autósokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett jelző- és tájékoztató táblákat.

Elkezdte a kivitelező a Knézich Károly utcai csapadékcsatorna építését. A beruházás során 90 méter hosszú csapadékcsatornát cserélnek ki, felújítanak 600 négyzetméternyi útfelületet , valamint a Markhot Ferenc Kórház felőli oldalon 45 méter hosszban új járda épül. Mivel a csapadékcsatorna az úttengelyben található, a kétirányú forgalom nem tartható fenn. Május 6-án, hétfőn 10 órától jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani.
Kiss Zoltán hozzátette: a kivitelező mind a gépjármű-, mind a gyalogos forgalmat a patakparti, jelenleg zúzottköves parkolóként használatos részre tereli át, amely a korlátozás alatt nem üzemel parkolóként. A forgalmi rend változás június 10-ig lesz érvényben. Eger Önkormányzata saját forrásból, mintegy 25 millió Ft-ból valósítja meg a beruházást. Elmondta azt is: folyamatos a városi közutak kátyúzása, a kivitelezők a balesetveszélyes, mély úthibákat körbevágják, majd „szintre aszfaltozzák”. A munkálatokra jelzőbóják figyelmeztetik az autósokat, az egri önkormányzat kér mindenkit, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen.