Egyesül három szakszervezeti tömörülés

Bejelentették a szakszervezetek egyesülését május elsején. Három érdekvédelmi tömörülés, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az MSZOSZ és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma úgy látja: így hatékonyabban képviselhetik majd a munkavállalók érdekeit. A hagyományos szépasszonyvölgyi majálison szinte minden párt képviseltette magát, sőt, dolgoztak is: aláírásokat gyűjtött a Fidesz a rezsicsökkentés mellett, az MSZP pedig az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentené 27-ről 5 százalékra. A Jobbik is itt tartotta majálisát. Az MSZOSZ ünnepségén az Adáshiba lépett fel. A színjátszó csoport néhány napja kapta meg az MSZOSZ díját.

Sokan már a zenés ébresztő előtt is talpon voltak Felnémeten. Így nem mindenki ébredt zeneszóra.A felnémeti rezesbanda elektromos autóval járta körül a városrészt. Több évtizede nem volt ilyen ébresztő Felnémeten.
A majálist a hagyományoknak megfelelően a Szépasszonyvölgyben tartották.
Itt, a majálison jelentette be három érdek-képviseleti konföderáció az egyesülését. Az országos vezetők egyesülési nyilatkozatát olvasták föl. Ebben az áll: a rendszerváltáskor létrejött szakszervezeti struktúra megújulás nélkül már nem alkalmas a hatékony érdekképviseletre, érdekérvényesítésre. A szakszervezetek között az együttműködés helyett az ellenségeskedés vált jellemzővé, ezt a pedig a pártpolitika mindig kihasználta. 2010 óta különösen jellemző, hogy egyeseket előnyben részesítenek, másokat semmibe vesznek – idézett Fodor Pálné, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője a szakszervezeti vezetők leveléből.
Egyesül az MSZOSZ, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma. Ebben az évben az egyesüléshez szükséges dokumentumok elkészítését tartják a legfontosabb feladatuknak.
Idén is az Adáshiba lépett fel. A színjátszó csoport néhány napja vehette át az MSZOSZ díját az elnöktől. Kiemelkedő művészeti, jótékony célú és közösségi munkájáért kapta az Adáshiba a díjat. A pártok is megmutatták magukat a Szépasszonyvölgyben. Az MSZP, a DK és a Szolidaritás – Együtt 2014 a színpaddal szemben állította fel a standját, a Jobbik a megszokott helyén tartotta a hagyományos majálisát.