Kolping Akadémia

Az Egri Kolping Család Katolikus Legényegylet meghívására médiában dolgozó szakemberek tartottak előadást „Közösségi tájékoztatás és a civil szervezetek kapcsolata”címmel. A programsorozat célja, hogy tájékoztatást kapjanak az érdeklődők a világ és az egyház aktuális kérdéseiről.

A híradás hozzátartozik mindennapi életünkhöz, csak az létezik, amit a tévében, rádióban bemutatnak és közvetítenek. Korábban a közgondolkozásban elterjedt az a nézet, hogy az egyház maradjon meg a templom falain belül, legyen a magánszféra része. Az egyház azonban a civil társadalom alkotó eleme, az általa képviselt értékeknek helyet kell biztosítani a helyi sajtóban is- hangzott el a Kolping Akadémia Egerben tartott rendezvényén.
Az egyházi média szerepéről, küldetéséről Szarvas István, a Szent István Rádió igazgatója beszélt, majd hazánk első katolikus rádiójának történetét elevenítette fel. Elmondta: adásuk Sátoraljaújhelytől Hatvanig, Szolnoktól Kassáig hallható a nap huszonnégy órájában. Sok hallgató otthonában szinte már családtag a Szent István Rádió.
Bérczessy András ügyvezető igazgató a Média Eger Kft. munkáját mutatta be, amely a városi televíziót, a megyeszékhely ingyenes, 30 ezer példányban megjelenő havilapját, az Egri Magazint, valamint a vállalkozásoknak szóló Pénzvilágot, ezenkívül az eger.hu internetes oldalt működteti.
A rendezvényen az egri, mezőkövesdi, miskolci, gyöngyösi, nyíregyházi Kolping Családok képviselői vettek részt.