9. Eger Rallye

A péntek esti rajtceremóniát követően szombaton és vasárnap már a versenyek következnek. A magyar és szlovák bajnoki idénynyitón több mint 200 autó áll rajthoz. A verseny miatt Eger környékén több helyen több órás útlezárásra kell felkészülni a hétvégén.

Egerben mindkét nap torlódásra lehet számítani a Kistályai úton, a régi Tüzép telepnél, a Faiskola utca – K2-es út kereszteződésénél és a Hadnagy utca – Ady utca kereszteződésénél, az Érsekkert bejáratánál. Vasárnap 17 és 20 óra között lezárják a Hibay, a Jókai, a Bajcsy-Zsilinszky, az Érsek, valamint a Fellner utcát is. Ekkor érkeznek ugyanis a célba, a Dobó térre az autók.
Az Eger környéki települések, így Egerbakta, Sirok, Terpes, Bátor, Szarvaskő, Egerbocs, Egerszalók és Egerszólát lakói már felkészültek a szurkolók – és persze a versenyzők – rohamára. A verseny távja 376 kilométer. A tíz gyorsasági szakasz teljes hossza 141 km, köztük egy hosszú, 28 km-es is Terpes és Sirok között, amit szombaton este kétszer is teljesítenek a versenyzők. Ismét lesznek WRC-k, eredményeik beleszámítanak az abszolút értékelésbe. A tavalyi nagy nevek közül az már biztos, hogy nem lesz itt Spitzmüller Csaba, viszont többen autót váltottak az elmúlt évhez képest, így például a 2011-es egri verseny győztese, Bútor Róbert is visszatér a Super2000-es kategóriához. Mivel nyílt nemzetközi bajnokságról van szó, ezért a magyar és szlovák versenyzők mellett lengyelek és csehek is lesznek.