Új munkahelyek Bélapátfalván

Édesítőszert és festék-adalékanyagot gyártó üzem létesülhet Bélapátfalván. A 250 új munkahelyet teremtő beruházás lehet az első lépése egy Heves megyét érintő tízmilliárdos fejlesztésnek. A beruházás terveiről Horváth László, a térség országgyűlési képviselője beszélt sajtótájékoztatón.

A bélapátfalvai ipari parkban működhetne a két új üzem. A településen élő 2100 keresőképes felnőttből 237-en munkanélküliek, nekik és a környéken lakóknak jelentene segítséget a beruházás. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, ha a helyi önkormányzat is a beruházás mellett dönt, év végén kezdődhet a megvalósítás.
Cukrot helyettesítő édesítőszert és festék adalékanyagot gyártanának Bélapátfalván, amit főként külföldön értékesítenének. Előbbit zéró kalóriatartalma miatt cukorbetegek is fogyaszthatják, utóbbi pedig jóval kedvezőbb árával a kaucsuk-alapú festéket helyettesítheti. A kormány egyébként támogatta Horváth László arra vonatkozó javaslatát, hogy a bélapátfalvai kistérség is kerüljön a szabad vállalkozási zónák közé. Így a jövőben nagyobb támogatáshoz jutnának az itt befektető vállalkozások.