Jótékonysági bál a sérültekért

A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége negyedik alkalommal szervezett jótékonysági bált a sérült gyerekeket nevelő szülők számára, hogy egymással találkozhassanak, problémáikat megbeszéljék, kikapcsolódjanak. A szövetség a bál bevételéből programokat szervez a családok számára.

A fogyatékos emberek közül a legnehezebb helyzetben a súlyosan-halmozottan sérültek vannak, gondozásuk napi huszonnégy órás készenlétet igényel, amely anyagi és lelki teherrel is jár a családtagok számára. A 2005-ben alakult Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége a megyében százhúsz családdal van kapcsolatban, és arra törekszik, hogy számukra programokat szervezzen, segítségen problémáik megoldásában, képviselje érdekeiket. Negyedik alkalommal megrendezett jótékonysági báljukkal nemcsak a szülőknek nyújtottak kikapcsolódást; a bevételből programokat szerveznek, többek között ebből kívánják megrendezni gyereknapi programjukat is.
A médiának fontos szerepe van abban, hogy folyamatosan tájékoztassa a lakosságot a fogyatékosok és családtagjaik problémáiról- vallja Barabás Éva, a bál díszvendége. Mint mondta, minden alkalommal eljön a bálra, figyelemmel követi a szövetség munkáját, és törekszik arra, hogy a média eszközeivel segítséget nyújtson.
A rendezvényen fellépett a Heves Megyei Önkormányzat Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthona lakóiból alakult Terra-Kotta zenekar is.