Mezőgazdasági támogatások

750 milliárd forintos támogatásban részesül idén a magyar mezőgazdaság. A nemzeti és uniós támogatásokról az év első negyedében újjászerveződő Agrárkamara tájékoztatja a gazdákat.

Mozgalmas és változatos év lesz 2013 a magyar mezőgazdaság számára. Ezt Dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár mondta Demjénben, egy agrártámogatásokról szóló konferencián. Kiemelte: idén olyan fontos jogszabályokat fogadhatnak el, mint például a földtörvény. Összességében 750 milliárd forint támogatás áramlik a magyar mezőgazdaságba.
Elhangzott még: idén a legtöbb támogatás uniós társfinanszírozással valósul meg. A Vidékfejlesztési Minisztérium fontosnak többek között a tejtámogatást, a tervek szerint idén másfél milliárd forintot fordítanak az iskolatej programra. A gyengélkedő feldolgozói szektort nyolcmilliárdos támogatással frissítenék fel. A változásokról az év első negyedében újjászerveződő Magyar Agrárkamarától kérhetnek segítséget a gazdák.
Arról, hogy a Közös Agrárpolitika közvetlen és vidékfejlesztési támogatásai hogyan alakulnak 2014 és 2020 között, február végén születik majd döntés.