Korcsolya és jégkorong

Alig egy hónap alatt több mint ötezer látogatója volt a Bem téren, a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola területén működő műjégpályának A nagyközönség mellett a sportolók, az Egri Vitézek jégkorongcsapatának tagjai is edzéslehetőséghez jutnak, illetve a klub edzői korcsolyaoktatói feladatokat is ellátnak.

December 17-én adták át az összesen 600 m2-es jégfelületet. Az alig egy hónap tapasztalataival kapcsolatban Rázsi Botond alpolgármester kiemelte, az egriek gyorsan birtokba vették a pályát, ahol jó, és az időjárástól függetlenül állandó minőségű jégen korcsolyázhatnak. Az üzemeltető EKVI és a város segítségével így most otthonra talált az Egri Vitézek Hockey Club csapata is, akik három évig a téli időszakban állandóan ingáztak a környék pályái és Eger között. Somogyi Zoltán, a klub elnökhelyettese elmondta, ez főleg az utánpótlás létszámán mérhető le. A korábbi több mint 50 fős csapat mára 18-ra csökkent. Ezért is várják ismét a 4 és 12 év közötti, jégkorongozni vágyó gyerekeket.
Február 9-én megint lesz jégkorong torna Egerben. A mini korcsoportosok négyestornáján a tervek szerint a Nyíregyháza, a Kazincbarcika egy budapesti csapat és a hazaiak vesznek részt. Molnár László, a pályát üzemeltető EKVI igazgatója hozzátette, a Vitézek edzői korcsolyaoktatást is vállalnak, akár délelőttönként, az iskolai testnevelés keretében kilátogató csoportoknak is. Változott a napi jégfelújítás ideje, amit most már délután 1 és 2 óra között végeznek. Népszerű az éjszakai korizás is. A nyitvatartási időket és az árakat a város és az üzemeltető, EKVI honlapján is megtalálják.