Márai látogatóközpont a völgyben

Lebontották a tetőt, bontják a falakat a szépasszonyvölgyi szabadtéri színpadnál. Készül a Márai központ. Az aktív turisztikai látogatóközpont összesen 380 millió forintba kerül, ennek 85 százalékát pályázaton nyerte el Eger. Jövő nyárra készül el teljesen.

A volt szabadtéri színpad területét a múlt héten adták át az építő cégnek Azóta az épület feleslegessé vált válaszfalait elbontották, leszedték a tetőt. Eltűntek a padok és a régi nyílászárók is. A színpadot felújítják, új kiszolgáló helyiségek épülnek. Már a bontás sem hétköznapi: speciális munkát kíván. Vasbeton födémeket, falakat vágnak ki. A nézőtéren többen férnek majd el, az egész látogatóközpont akadálymentesített lesz. A Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont 380 millió forintból készül el.
Az uniótól erre 323 millió forintot nyert a város. Bár nevében turisztikai, nem csak az Egerbe látogatóknak, hanem a városban élőknek is új színfolt lesz a Márai központ – ezt mondja a polgármester.
A szabadtéri színpad nézőtere megújul, lefedik a színpadot is és a nézőteret is. Az integrált látogatóközpontban interaktív módon mutatják majd be a szőlőművelést, feldolgozást. Lesz játszóház, gyermekmegőrző, a szülőknek egészség-sarok. Emlékszoba készül Márainak. Habis László polgármester a projekt bemutatásakor azt mondta: Márainak gyönyörű írásai vannak Egerről. Ráadásul volt egy olyan álma, hogy idős korában pincéje lesz Egerben. Most jelképesen adnak egy pincét Márainak – fogalmazott a polgármester.