Új helyen az Egerfood Tudásközpont

Ünnepélyes keretek között adták át az Eszterházy Károly Főiskola új Leányka úti épületét. A „G” jelű épület az Egerfood Regionális Tudásközpontnak, a főiskola Élelmiszer-tudományi Intézetének, a tetőrészen a Biológiai Intézet növényházának, a Borkultúra Intézetnek és további kutatólaboratóriumoknak ad helyet.

A mező- és élelmiszergazdaság, valamint a vízgazdálkodás stratégiai ágazattá vált. Az egészséges élelmiszerekre egyre nagyobb lesz a kereslet. A piaci szereplők közötti versenyből azok az országok kerülnek ki győztesen, amelyek képesek az önellátáson túl biztosítani a környező országok jó minőségű, egészséges élelmiszerekkel való ellátását. Ebben a feladatban kiemelt szerep jut a felsőoktatási intézményeknek -mondta Budai Gyula államtitkár az átadó ünnepségen.
Az államtitkár szerint a tudásközpontok szerepét erősíteni kell, mert jól ismerik a vállalkozások, az ipari cégek kutatási- fejlesztési igényeit, és képesek azokra reagálni. Örömteli, hogy mostantól Egerben is korszerűbb körülmények között folyhat az élelmiszer-tudományi oktatás és kutatás.
Az Egerfood Regionális Tudásközpont rendelkezésére ezentúl 1700 négyzetméteres iroda és laboratóriumi infrastruktúra áll.
dr. Ternyák Csaba érsek Isten áldását kérte az új épületre és a benne dolgozók munkájára, majd a szalagátvágás után a vendégek megtekintették a létesítményt.