Zöldhulladék akció

Szerdától indul Egerben az őszi, lakossági zöldhulladék gyűjtési akció. E mellett a Városgondozás munkatársai a közterületekben, parkokban is összegyűjtik a fák lehullott lombját. Ezt nem csak a lakókörnyezet tisztán tartása érdekében teszik, hanem a fák levélen továbbélő kórokozói ellen is.

Közterületen az első lépés a lehullott levelek összegyűjtése, kisebb kupacokba rendezése. Ezt a munkát Egerben a Városgondozás munkatársai végzik. Csak ezt követően jön a lombszívó, ami gallyakat ágdarabokat, kommunális szemetet nem szívhat fel.
Az őszi lombtalanítás, zöldhulladék gyűjtési akció nem csak a csúszásmentesítés, vagy esztétikai szempontok miatt fontos.
A lakókörnyezet tisztaságának megőrzése érdekében a közterület mellett a lakosság által összegyűjtött zöldhulladékot – nyesedéket, ágakat, lombot – is a következő két hétben az előre meghirdetett időpontokban díjmenetesen elszállítják. A lakosságtól csak azt kérik, a külön erre a célra kiosztott zsákokba a falombot, zöldhulladékot, illetve jól összekötözött metszési nyesedéket könnyen megközelíthető helyekre tegyék ki. A részletes időpontok interneten, illetve újságban is megjelentek. A tavalyi hasonló akció során két hét alatt közel 800 tonna zöldhulladék került a komposztálóba.