Labdarúgó NB I.: Egri FC – Kecskeméti TE 0-2

A Kaposvár után a hétvégi ellenféllel, a Kecskeméttel is először találkozott az Eger az NB I-ben. A házigazda egriek ezúttal Debrecenben fogadták a Bács-Kiskun megyei lila fehéreket. Az első félidőben Knakal öngóljával szerzett vezetést a Kecskemét, majd a második félidőben, a középkezdést követő 10. másodpercben egy újabb védelmi hiba után már 2-0-ra vezetett az ellenfél. Vereségével a 14. helyre csúszott vissza az Egri FC.

Az Eger és a KTE korábban az NB II-ben, illetve az NB III-ban találkozott egymással. Első összecsapásukhoz Debrecenig kellett mindkét csapatnak utaznia, ugyanis az egriek pályaválasztóként a Loki-stadionban fogadták a Bács-Kiskun megyei lila-fehéreket.
Az Eger a szokásos szorosan záró védelemben, elől pedig a a Vujovic-Pisanjuk csatárduóban bízva kezdte a mérkőzést. Nem volt sok helyzet. A 6. percben Burgos távoli lövését tolta a léc fölé Brljak. A 23. percben vezetést szerzett a KTE. Pekár kevergetett a baloldalon, beadását a Jorginho mellől menteni igyekvő Knakal előrevetődve a saját kapujába fejelte. Öngól – 1-0 a Kecskemétnek. Ez a találat megfogta az egrieket. Burgosnak a 34. percben volt még egy helyzete, de mellé lőtt. A második félidő 10. másodpercében már jött az újabb KTE-gól. Sós Márkó ívelte fel a labdát, Preklet elvétette, Burgos lecsapott a labdára és átemelte a kifutó Brljak fölött – 2-0. A folytatásban is inkább a vendégek veszélyeztettek, többször is csak a kapussal álltak szemben, de újabb gól már nem esett. A szórványos egri próbálkozásokból nem sikerült szépíteni.
A lefújás után az egri ultráknak volt még egy kis afférjuk a helyi rendezőkkel, de probléma nélkül zárult az eset. A válogatott hétvége miatt nem lesz forduló, viszont szerdán és szombaton a DVTK-val mérkőznek az egriek a Liga Kupa-sorozatban. Szerdán Miskolc, szombaton 14 órától pedig – eddig úgy néz ki – Eger lesz a helyszín. Október 20-án, az újabb bajnokin Pécsre utaznak Kovácsék.