Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok idei rendezvényei főképp az időseket célozzák meg. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az egy héten át tartó rendezvényen előadásokkal, könyvbemutatókkal, kiállítással várja az érdeklődőket.

Időskorban is aktívan, találkozzunk a könyvtárban! – jelszóval hirdette meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség az idei könyvtári napok programjait. Az október 1. és 7. között zajló rendezvény kapcsolódik az Európai Unió által meghirdetett kezdeményezéshez, mely szerint ez az év az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve.
Naponta más-más témakörhöz kapcsolódva többek között előadásokra, könyvbemutatókra, kiállításra, várják az érdeklődőket a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárba és annak részlegeibe. A rendezvény ideje alatt az Amnesztia hétnek köszönhetően a lejárati idő után visszahozott könyvek késedelmi díj megfizetése nélkül leadhatók. A záró napon megtartják a Könyves Vasárnapot, amikor rendkívüli nyitva tartással, kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várnak mindenkit.