Expedíciózz a háztartásodban!

Hétszáz liter üzemanyaggal hajózták körül a Földet A két vállalkozó szellemű hajós megújuló energiát használt: a szél és a nap energiáját, amikor csak tudták. Erről a kalandról is beszámoltak a Dobó téren, közben másfajta expedícióra is hívták az érdeklődőket: fedezzék fel, hogyan lehet környezettudatosabbá, energiatakarékosabbá tenni saját háztartásukat.

Az Expedíciózz a háztartásban foglalkozott a hulladékkezeléssel, a szelektív gyűjtéssel, a vízhasználattal, az energiafelhasználással, az öko-építészeti megoldásokkal és azokkal a szerekkel, amelyekkel kiválthatjuk a háztartási vegyszereket.
Jobb életminőség, tisztább környezet – ez a cél. De az sem elhanyagolható, ha energiát, vizet tudunk megtakarítani. Az egri kampányt az Életfa szervezte.
Blaskovich Ákos és társa egy év alatt körbehajózta a Földet. Minél kevesebb üzemanyagot próbáltak felhasználni, végül csaknem 700 litert fogyasztottak. Használták a vitorlát, a szél és a nap energiáját. Vittek vízkészítő berendezést is magukkal, amely a tenger vizéből ivóvizet készít.
Csaknem 40 ezer kilométer tettek meg.