Eger termálkincsei

Az egri Török fürdőbe és strandfürdőbe látogattak a Nemzetközi Hidrogeológiai Társulat tagjai. A szakembereket vizes létesítményeink története, a városban feltörő meleg források hasznosítása érdekelte.

A Nemzetközi Hidrogeológiai Társulat Ásvány-és Hévízbizottsága idei szakmai összejövetelét Magyarországon tartja augusztus 12-18-a között. Az amerikai, ausztrál, svájci résztvevők tudományos előadásokon vesznek részt Budapesten, majd ezt követően meglátogatják az ország azon helyeit, ahol az ásvány-és hévíz valamilyen hasznosítása történik. Egerben is vízföldtani és gyógyászati szempontból vizsgálták meg a fürdőket.
Heves megye kiváló gyógyturisztikai adottságokkal rendelkezik, Egert a gyógyturizmus egyik fellegvárának tartják. A fürdő medencéit a környéken fakadó gyógyforrások táplálják, melyek a mozgásszervi és reumás betegségek, csontrendszeri problémák kezelésére alkalmasak. Az igen kellemes 31 fokos forrásvíz nem meleg a magas vérnyomásban vagy a keringési rendszer betegségeiben szenvedőknek, de nem hideg azoknak, akik kevésbé tudnak a vízben mozogni-tette hozzá a főorvos asszony.