Romkocsma – zenével, ital nélkül

Szerdán nyílik a volt Globe, az egykori Colt. A Part Egyesület, az AgiART Egyesület, az önkormányzat és még néhány magánszemély olyan állapotba hozta a lebontásra váró épületet, hogy október végéig alkalmas legyen koncertek, kiállítások megrendezésére. A szervezők azt ígérték: szólni fog itt a jazz, a punk és a rock.

Rázsi Botond a rendhagyó sajtótájékoztatón azt mondta: az Egal, az Egrix és a Jaffa bezárása után keresték a lehetőséget, hol tudnának szórakozóhelyet kialakítani a fiataloknak – legalább átmenetileg. Egyesületek és magánszemélyek ültek össze, és az ötletelés végeredménye a Globe lett. A helyet néhány héten belül bontották volna, most október végéig valószínűleg szórakozóhelyként üzemel majd. Rázsi Botond hangsúlyozta: hetente egy-két esemény lesz itt. Ahhoz, hogy a programok el tudjanak indulni, és ne legyen pénzügyi akadály, az önkormányzat 700 ezer forintot adott. A programokat Asztalos Attila, a Part Egyesület és az AgriART szervezi. Alternatív, underground együttesek, punk- és rockzenekarok lépnek majd fel. Lesznek élőművészeti előadások, akár kortárs táncelőadás is. A hely abszolút nonprofit módon működik majd: a bevételeket visszaforgatják. Nem minden nap lesz nyitva, csak akkor, ha rendezvény van. Az első koncert szerda este lesz a Globe-ban.
Az Egrix is együttműködéssel újul meg – számoltak be a sajtótájékoztatón. Amit a szülők és a fiatalok elkezdtek, hamarosan hivatalos keretet kap. Az Agria Kerékpár és Triatlon Klub egy szakosztálya lesznek.