Hetente több tábort is indít az EKMK

A nyári szünet beköszöntével sok szülő választja gyermekének a különböző táborok programjait. Egerben több intézmény is szervez táborokat, választhatnak a kínálatból a sport, a művészet és a nyelvek iránt érdeklődők is.

A tánc, a sport, a képzőművészeti foglalkozások, az extrém kalandok élménye egyaránt várja az iskoláskorú gyerekeket az Egri Kulturális és Művészeti Központ huszonnégy-féle táborába.A napközis táborokba az angol nyelv, a bábozás, a tánc, a tenisz, a túrázások, a lovak, a zománcművészet iránt érdeklődőket várják. Az idei kínálatban újdonság volt a bábtábor, ahol a gyerekek megismerkedhettek a bábozás alapjaival. A táborokat főképp iskoláskorúaknak szánják, de a néptánc és az angol táborba ovisok is jelentkezhetnek. Amellett, hogy a szülő biztonságban tudja gyermekét, a nyári táborok hasznos és kellemes időtöltést nyújtanak a gyerekek számára.
A Művészetek Háza már húsz éve indítja nyári alkotótáborait a Vitkovics-házban. Idén három tematikus tábort szerveztek; a középkori mesterségeket megismertető program művészeti anyagát a július 20-22. között megrendezett Középkori Piactéren is kiállítják a szervezők.
A táborokat a szünidő első hetétől augusztus első hetéig indítja az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Vitkovics-ház augusztus utolsó hetében is várja az érdeklődőket. Pihenésre, táborozásra még van idő, hiszen a tanév csak szeptember 3-án kezdődik.