Jégverés Szalókon

Diónyi jég esett Egerszalókon. Még órákkal később is lapátolták a sarat és a jeget. A jég elverte a termést. Egy házba villám csapott, egy embert kórházba kellett szállítani. A jégeső a falut és közvetlen környékét érintette.

Szinte mindent letarolt a jég Egerszalókon. A vihar hirtelen jött. Egy óra alatt annyi eső hullott, amennyi egy szárazabb hónapban szokott. A faluban diónyi jég esett.
A szél is okozott károkat: fákat tört le, az egyik egy villanyvezetékre zuhant. Villany és telefonvezeték több helyen is leszakadt a faluban.
A szél letépte, a jég átlyuggatta a tetőket. Odalett minden, amit a kertekben termeltek.
Ennek az ároknak óriási a vízgyűjtő területe. Tegnap este még attól tartottak: kiönt, és ellepi a víz a falu központját. Ma ennyi víz volt benne.

Egy kéménybe villám csapott, a ház beázott, az itt élők egyikét kórházba szállították.
Csak a falut érintette a jégeső, a határban szinte alig esett, így a szalóki szőlők nagy része megmenekült. A most átadott vízelvezető rendszer jól működött, mondja a polgármester, néhány helyen feltorlódott a hulladék. Kisebb hibákat látnak, a kivitelezővel végignézik, milyen beavatkozást igényel, hogy még jobban működjön. A kárt egyelőre nem tudják felmérni.
Egerben is megközelítette a lehullott csapadék a 25 millimétert. Az Eger-patak vize hirtelen felduzzadt, az emberek fedett helyekre menekültek. A Farkasvölgy árok több helyen is kiöntött a kertekbe. A Galagonyáson sarat is hozott le a víz a szőlőkből.