Takarékos, környezetkímélő megoldások a háztartásban

A környezettudatosságról és az energiatakarékosságról tudhattak meg többet azok, akik péntek délután a Dobó téren jártak. Az Expedíciózz a háztartásban című kampány ugyanis Egerbe érkezett. A szemléletformáló napot a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata szervezte azért, hogy a fenntarthatóbb jövő felé irányítsák az érdeklődőket.

Kvízkérdéseken és játékos feladatokon keresztül a környezetbarát gondolkodásmóddal ismerkednek a gyerekek. Többen voltak, akik a hétköznapokban is rendszeresen alkalmazzák a takarékos megoldásokat. Több olyan terméket is bemutattak, amelyek forradalmi újításnak számítanak, mint például ez a hordozható napelem.
A szemléletformáló napot a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata szervezte. A kampánysorozatot uniós pályázatból finanszírozzák. Az érdeklődők választ kaphattak azokra a kérdésekre is, amelyek a megújuló energiaforrásokról, a takarékosságról, az öko-építészeti megoldásokról szóltak. A program résztvevői olyan hasznos tanácsokat kaphattak, amelyek segítségével a szokások és a kényelem helyett az ésszerűség és a klímatudatos életmód kerülhet előtérbe a hétköznapokban is.