Gyermeknap

Igazi gyerekbirodalommá alakult vasárnap az Érsekkert. Május utolsó vasárnapján a városi gyereknapon több mint harmincféle program közül válogathattak az apróságok. A szervezők tízezer csemetét köszönthettek a színes kínálattal a Gyermeknapon.

Vattacukor, lufi, sok-sok játék, ügyességi és kézműves programok. Szinte nem volt olyan kívánság ami ne teljesült volna a városi Gyereknapon. Volt sok minden más is. Május utolsó vasárnapján az Érsekkert megtelt gyerekekkel, akik mászhattak falat, kipróbálhatták az ugrálóvárat és még a tó fölött is átcsúszhattak egy kötélpályán.Sokan a kézműves foglalkozásokat választották. Készíthettek például virágokat gyöngyből. Népszerűek voltak a játék és cukorkaárusok is.
A programok még a szülőknek is tetszettek. Egerben a gyereknapot harminc éve az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezi. Most is arra törekedtek, hogy a gyerekek minden kívánsága teljesüljön. Magyarországon 1931-óta ünneplik a gyermekeket, akkor még Gyermek Hétnek hívták az ünnepet. 1950-óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.