Színes múzeumpedagógiai kínálattal várja az érdeklődőket a vármúzeum

Idén ünnepeljük az egri vár 1552-es diadalának 460. évfordulóját. A jubileumra számos programmal, így új múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, stratégiai játékkal, országos vetélkedővel emlékezik a Dobó István Vármúzeum. A Múzeumok Éjszakáján, amelyet idén június 16-án rendeznek meg, bemutatják Dobó István végrendeletét, megemlékeznek az Egri csillagok című film rendezőjéről, a 100 éve született Várkonyi Zoltánról, és előadással idézik fel a dicsőséges ostrom 38 napját- hangzott el a vármúzeum múzeumpedagógiai információs napján.

Nevelési és közoktatási intézmények vezetőit és pedagógusait várták a Buttler-házba a Dobó István Vármúzeum munkatársai, hogy megismertessék aktuális programjaikat, múzeumpedagógiai foglalkozásaikat. Dr. Veres Gábor megyei koordinátor a Szentendrén működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ pedagógusoknak meghirdetett ingyenes képzéséről tájékoztatta a részvevőket, majd Szalayné Király Júlia muzeológus számolt be arról, hogy október 17-től Gárdonyi emlékév indul, az író halálának 90. és születésének 150. évfordulója alkalmából. Megemlítette, hogy az olvasás megszerettetésére július 9-től Olvasótábor indul.
Gyermeknap alkalmából izgalmas programok várják a családokat. A rendezvényt május 26-án, szombaton tartják.
Az egri vár 1552-es diadalának 460. évfordulójára stratégiai játékkal idézik fel az ostrom 38 napját, a XVI-XVII. századi török életmódot, így az ételeket, öltözetet, lakáskultúrát pedig múzeumpedagógiai foglalkozás keretében mutatják be.