Egri ökölvívók sikerei

Az Egri Városi Sportiskola szakosztályai közül az ökölvívók az elmúlt évi versenyeredmények alapján a hatodik legeredményesebb szakosztály voltak az országos listán. A legjobbak – az utánpótlás korosztálytól a felnőttekig – több bajnoki címet és dobogós helyezést értek el 2011-ben. A sportág egyre népszerűbb a városban, az edzéseken nem ritka, hogy negyven sportolóval kell az edzőknek foglalkozniuk.

A tréningek hétfőn, szerdán és pénteken vannak, 16:30-tól 18:30-ig. A sportolók forgószínpad szerűen váltják egymást a két óra során a különböző részfoglalkozásoknál. A piramis csúcsát a versenyzők jelentik. Az Egri Városi Sportiskolánál jelenleg 18-20 sportoló jár rendszeresen versenyekre. Nekik köszönheti a szakosztály a tavalyi rangsorban a hatodik helyet. Ez egy nagy ugrás, hiszen ezt megelőzően a 20. volt az EVSI ökölvívó szakosztálya.
Eddig többnyire az utánpótlás szállította a helyezéseket, de most a lányok mellett már Könnyű Róbert és a Nyíregyházáról igazolt Tóth László a felnőtt mezőnyben is dobogós tudott lenni. Utóbbi a korosztályos bajnoki címek és helyezések mellett első felnőtt bajnokságán, már egri színekben harmadik lett. Egerbe a továbbtanulás miatt igazolt, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója.
A következő hónapokban több nagy verseny is lesz Egerben. Régió boksz, országos bajnokság, Bornemissza és Dobó Emlékverseny. A szakosztály legtehetségesebb versenyzője Könnyű Richárd, aki nemrég a német és francia bajnokot verte. A júniusi Európa-bajnokságon a képességei és tehetsége alapján dobogóra kellene állnia.