Népszerűbb a képzőművészet a diákok körében

Közel 3600 diák került közelebb a képzőművészethez a Művészetek Háza több mint egy éves programja révén. Az intézmény 34 millió forintot nyert a projektre, melybe nyolc intézmény kapcsolódott be. Fontos, hogy a művészetre nyitott, értő és érdeklődő közönséget neveljünk a fiatalokból, akikből akár a jövő művészei is lehetnek, ez a program is ezt célozta – hangsúlyozta Habis László, polgármester a projekt záró rendezvényén.

Lezárult a Művészetek Háza képzőművészeteket népszerűsítő projektje. Egy év alatt közel 300 alkalommal vehettek részt a középiskolások kiállításokkal és előadásokkal egybe kötött interaktív órákon. A programok három képzőművészeti tárlatra, illetve a Kepes Központ állandó kiállítására épültek. Az órákba a szervezők a társművészeteket is bevonták, így a gyerekek átfogó képet kaphattak a művészetekről.
Bulla Márta, képzőművészeti szakelőadó kiemelte: a diákok vizuális képességeiket nemcsak a művészeti pályákon, hanem az élet számtalan terültén tudják majd hasznosítani.
A program célkitűzése az volt, hogy kreatív eszközökkel közelebb vigye a művészeteket a tanulókhoz. Ahogy Zsolnay László művészettörténész fogalmazott: a művészet ne papírszagú tananyag legyen az oktatásban, hanem közvetlenül, interaktív módon szólítsák meg a gyerekeket. A projektet 34 millió forintos uniós támogatásból, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósította meg a Művészetek Háza.