Rendőri munka a számok tükrében

Nagy mértékben visszaesett a közlekedési balesetek száma az elmúlt évben. Emellett a rablások 42%-kal, a személy elleni bűncselekmények pedig közel 10 %-kal csökkentek. Egyre több azonban az okirattal és bankkártyával való visszaélés – hangzott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelésén. A rendőrségen beszámoltak arról is, hogy milyen bűncselekményektől tart leginkább a lakosság.

Az emberek szerint a munkanélküliség a fő oka az elszaporodó bűncselekményeknek – derül ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felméréséből. A 25 kérdésből összeállított kérdőívvel a lakosság biztonságérzetét mérte föl a rendőrség. A válaszadók 75%-a alapjaiban megfelelőnek tartja saját településének közbiztonságát, ugyanakkor az állandó rendőri jelenlétre igény van.
A betöréses lopások és a vagyon elleni bűncselekmények 8%-al csökkentek, a családon belüli erőszak pedig 17%-al esett vissza az elmúlt évben. 2012 első negyedévét tekintve nem romlottak az adatok, leszámítva az ittas vezetők számát. Ezért őket május 1-től fokozott ellenőrzés alá vonja majd a rendőrség.