“Kézen fogva a természettel”

Bár a Föld Napját április 22-én ünnepeljük, a hozzá kapcsolódó programok már április 20-án, pénteken megkezdődnek városunkban. Az Érsekkertben 16 sátorban sorakoznak fel a civil szervezetek, hogy szórakoztató feladatokkal, vetélkedőkkel hívják fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

Eger elkötelezett a környezet- és klímavédelem iránt, ezt bizonyítja, hogy hamarosan elkészül az éghajlatvédelmi stratégia, a város a Klímabarát Települések Szövetségének tagja, valamint az európai városok szövetségével közösen a széndioxid kibocsátás csökkentésén fáradozik. A város Kerékpárosbarát Településként a bicikliúthálózat fejlesztését is fontosnak tartja.
„Bringázz a munkába!” címmel idén is országos kampány indult a környezettudatos közlekedés jegyében. Ezúttal a vállalatokra, munkáltatókra is számítanak.
Elhangzott: Egerben hatodik éve szervezi meg az önkormányzat és a civilek a Föld Napját. Április 20-án, pénteken játékokkal, feladatokkal várják a gyerekeket és szüleiket az Érsekkertben. Szombaton az Egri Civil Kerekasztal Szabadidő Szekciója szervez takarítást az almári pálos kolostor romjainál. Vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok az Északi lakótelepen, a Fényszobor helyén létesített parkban.
A Föld napi program megtalálható a város honlapján is.