Lengyel diákok a Dobóban

Lengyel diákok érkeztek Egerbe egy csereprogram részeként. A tanulók a Dobó Gimnázium testvériskolájából az I. számú Lyceum-ból, Przemysl-ből érkeztek városunkba. A két intézmény között már öt éve működik a cserediák program, amely egyre sikeresebb a tanulók körében. A delegációt Rázsi Botond, alpolgármester fogadta a Városháza Dísztermében.

A Városháza Dísztermében ünnepelte tizenötödik születésnapját Paula. A lengyel diáklány egy csereprogram részeként látogatott Egerbe 21 társával. A cserediák program már öt éve sikeresen működik az egri Dobó gimnázium és a lengyel testvériskola között.
Az első napon a vendég diákok a Dobó gimnáziumban tettek látogatást. Ismerkedtek az itteni oktatással, az épülettel, a dobós hagyományokkal és részt vehettek egy rendhagyó magyar órán is.
„ Nekem nagyon tetszik az iskola, kedvesek a diákok és a tanárok is. Bár az épületen látszik, hogy régi, de szépen fel van újítva. Voltunk olyan órán, ahol a teremben mindenkinek saját számítógépe volt és azzal tanultak. Ez szerintem nagyon jó dolog. Azt mondhatom, hogy modernebb az oktatás itt, mint a mi iskolánkban „ – mondta az egyik lengyel diák.
A program további részében a lengyel diákok magyar társaik vezetésével megismerkednek a város nevezetességeivel is, így ellátogatnak például a Várba, a Lyceumba, a Minaretbe, a Bazilikába és a Marcipániába is. De bemutatják nekik Budapest nevezetességeit is és pénteki visszaindulásuk előtt még a Szalajka völgybe is kirándulnak egyet. Ősszel pedig a dobós diákok látogatnak majd el lengyel társaikhoz.