Belga látogatás

Egy országjáró program részeként belga delegáció érkezett megyénkbe. A küldöttség két belga érdekeltségű céget látogatott meg: egy kerecsendi irodabútorokat gyártó vállalatot és egy felsőtárkányi elektronikai profilú céget. Ezt követően Egerben a kamarában, majd a a Heves Megyei Kormányhivatalban, a Megyeházán és a Városházán tettek látogatást.

Belga delegáció látogatott csütörtökön Heves megyébe. A küldöttség három tagja: a Belga Királyság magyarországi nagykövete, a legjelentősebb belga-magyar vegyesvállalat vezetője és a nagykövetség gazdasági és kereskedelmi attaséja városunk gazdaságával ismerkedett.
A delegációt Habis László fogadta a Városházán. Az egri polgármester bemutatta a küldöttségnek Eger új arculatát és ismertette velük városunk fejlesztéseit, befektetési terveit és turizmusát.
Azt gondolom ez egy nagyon vonzó város, nagyon sok új fejlsztést láttam itt. Eger nagyon jól szituált, ami vonzó lehet a befektetők számára – mondta Johann Indekeu, Belgium budapesti nagykövete.
A delegáció látogatásának célja a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint az együttműködés kialakítása. A küldöttség tagjai elmondták szeretnék ha erősödne a két ország közötti turizmus is.