Légfegyveres Országos Bajnokság

Több mint ötszázan álltak lőállásba a hétvégi, egri Légfegyveres Országos Bajnokságon. A hazaiak, az Egri Polgári Lövészegylet sportolói közül Szöllősi Henrik teljesített a legjobban, aki a junior 60 lövéses légpisztoly számban szétlövés után került be a döntőbe, ahol a hetedik helyen zárt.

A Légfegyveres Országos Bajnokság eredetileg Kalocsán lett volna, végül mégis Egerben rendezték a versenyt. Az OB három napja alatt ifjúsági, junior és felnőtt kategóriákban több mint 500-an álltak lőállásokba a Kemény Ferenc Sportcsarnokban kialakított pályákon.
A jövőre 250 éves egri egyesület, az Egri Polgári Lövész Egylet most elsősorban a fiatalok eredményességében bízhat. Végül egy döntős versenyzője volt a hazai csapatnak.
Szöllősi Henrik a junior 60 lövéses légpisztoly számban került be a döntőbe.
Szintén légpisztolyban, a lányok közül Pap Nikolett a saját korosztályában, az ifik között a 9. helyen végzett. 10. lett a férfi 20 lövéses légpuska számban Vasas Gábor, míg Nemes András új egyéni csúcsokat lőtt, amivel juniorként a felnőttek között a 18. helyen zárt.
A legjobb Heves megyei a korábban Egerből a Gyöngyösi VAMAV-hoz igazoló Bujáki János lett, aki második helyen zárt a férfi 20 lövéses légpuska számban. Ő kapta a Heves Megyei Sportlövő Szövetség különdíját.