Hatalmas szemétkupacot hordtak össze a laktanya mellett

Az ott élők szerint a Laktanya utca a lomtalanítás egyik vesztese. Míg az akciót arra találták ki, hogy az egriek meg tudjanak szabadulni ingyen a felgyülemlett lomtól, ennek az utcának a lakói lakói nem hogy megszabadulnának, hanem még kapnak is hozzá. Állítólag 30 kilométeres körzetből ide hordják autóval a szemetet. A laktanya sarkát ingyenes szemétlerakónak nézik. Az áldatlan állapot két hete tart.

Az utca végén hatalmas kupac szemét, telefon, műláb, autókarosszéria és alkatrészek, építési törmelék. . Amíg a volt laktanya oldalánál kis üzem működött, senki nem merte otthagyni a szemetét. Most már utánfutóval, terepjáróval hozzák a lomokat.
Az utca lakói tudnak esetről, hogy a bátori és a bogácsi szemét is itt kötött ki. Azt mesélik az ott élők: már hajnal ötkor arra ébrednek, hogy dobálják le az autókról a hulladékot, este pedig a „lomisoktól” nem lehet pihenni, akik nemcsak azt viszik el, ami a tulajdonosnak már nem kell, elvitték például az utcából a csatornafedelet is.
Két hete tart a Laktanya utcában ez az állapot. Egy hétvége alatt legalább harminc autó fordult itt meg.
A Városgondozás több utcából is kapott bejelentéseket, főként a sok guberáló miatt. Az egyik legproblémásabb hely szerintük is a Laktanya utca volt.
A Városgondozás azt tervezi, hogy jövőre másfajta lomtalanítást vezetnek be. Nem kell majd kitenni a lomokat a ház elé, konkrét, megbeszélt időpontban megy a Városgondozás a feleslegessé vált holmikért.