Magzatészlelő monitor átadása

A Heves Megyei Önkormányzat 2, 5 millió forintot gyűjtött össze idei jótékonysági rendezvényén, melyet a megyei kórház „Nők és Magzataik Egészségéért” Alapítványa javára ajánlott fel. Az adományból egy magzatészlelő monitort vásárolt a szervezet, melyet a támogatók jelenlétében adtak át hivatalosan szerda délelőtt.

Csúcstechnológiával, egy korszerű magzatészlelő monitorral gazdagodott a Markhot Ferenc Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya. A készülék a vajúdás alatt folyamatosan érzékeli a magzat szívhangját, összehasonlítja azt az anyai szívfrekvenciával, és azonnal jelzi, ha azonosságot észlel. Az orvosi eszköz képes az ikermagzatok észlelésére is, ezáltal a szakemberek a vajúdás bármelyik fázisában képesek megítélni a magzat aktuális állapotát-mondta el Dr. Hernádi László, a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály vezető főorvosa.
Az eszköz beszerzéséhez 1 millió forint gyűlt össze a Heves Megyei Önkormányzat idei jótékonysági rendezvényén, melyet a ZF Hungária Kft. másfél millió forinttal egészített ki.
A magzatészlelő monitort hivatalosan szerdán délelőtt adták át a támogatók jelenlétében.