Jobbik: bejárásokkal a közbiztonság javításáért

Jelentősen romlott a közbiztonság Kerecsenden, az utóbbi időben számottevően megnőtt az erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények száma. A helyieket olyan bűnözök tartják rettegésben, akik attól sem riadnak vissza, hogy sarlóval és lopott vasrudakkal támadják meg a rendőröket- jelentette ki Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő egri sajtótájékoztatóján. A Jobbik az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében rendszeres bejárásokat tart a településen.

Növekszik a bűnözés Magyarországon, a törvények betartatása nem elég hatékony. Az elmúlt napokban több bűncselekmény történt Kerecsenden is, ami aggodalommal tölti el az ott élőket. A romateleppel határos utcákban minden házba betörtek már, ezért döntött úgy a Jobbik, hogy rendszeres bejárásokat tart a településen.
Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő elmondta: bár Kerecsenden az elmúlt tíz évben 100 milliókat költöttek roma integrációra, ennek eredményei ma nem látszódnak. A helyszínen járva azt tapasztalta, a romatelep portái nincsenek rendben tartva, a kertek mindössze 10%-át művelik. A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy az adófizetők pénzéből élő roma családok saját ellátásukról sem gondoskodnak. Sneider szerint tarthatatlan az is, hogy a napokban sarlóval és lopott vasrudakkal támadták meg a rendőröket, az elkövetőket pedig már aznap este szabadlábra helyezték. Az ellenzéki párt szerint a romák felzárkóztatását és a rendteremtést együtt kell alkalmazni.