Eger várja az Eger Rallyt!

Az egri városvezetés hétfőn, a sajtóból értesült arról, hogy az Eger Rally szervezőcsapatának vezetője a szezonnyitó futam elmaradásáról nyilatkozik. A várost senki nem kereste meg ez ügyben, sőt, néhány hete Habis László polgármester személyesen tárgyalt a versenyről az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetőivel, akik hosszú távra szóló együttműködési szándékukról biztosították, számos, a továbblépésről szóló tervet vázolva fel az eseménnyel kapcsolatban.

Eger tárt karokkal (és nem széttárt karokkal) várja az Eger Rally-t. Felkerestük az illetékeseket, az a célunk, hogy az igen népszerű, városunkba sok vendéget vonzó verseny ne maradjon el. Alá kell húznunk ugyanakkor, hogy a futam szervezése nem városi feladat.
– Leszögezem, hogy Eger számára nagyon fontos esemény a szezonnyitó Eger Rally, melyet minden évben nagy összeggel és logisztikai háttérrel segítünk – nyilatkozta Rázsi Botond alpolgármester. Kollégáim az elmúlt napokban is hosszas előkészítő tárgyalásokat folytattak a megnyitó ceremónia biztosításáról. A 2011-ben a szervezőknek juttatott támogatással Eger MJV Önkormányzata az Eger Rally főszponzora volt. A Közgyűlés a 2012-es költségvetés elfogadásával együtt döntött arról, hogy az idei rendezvényhez 1,8 millió Ft-tal járul hozzá.
A sportügyekért felelős városvezető kiemelte: az összeg rendelkezésre áll a büdzsében, továbbra is tervezünk, számolunk a rally Egerbe érkezésével. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy több fórumon a városvezetést éri bírálat a tegnapi hírek miatt, hiszen a futam szervezése nem városi feladat.
Eger üzenete az, hogy a város továbbra is TÁRT KAROKKAL VÁRJA AZ EGER RALLY-T!