Női röplabda NB II: újabb vereség a Szegedtől

Az idei bajnokságban nincs szerencséje az ötszettes mérkőzésekkel a VIKSZ-Agria RC Eger női NB II-es röplabdásainak. Legutóbb hazai pályán kaptak ki 3-2-re a szegedi egyetemistáktól.

A vizsgaidőszak, betegségek, sérülések miatt jelentősen felforgatott kerettel volt kénytelen felállni a VIKSZ-Agria RC Eger együttese a szegedi egyetemisták elleni hazai mérkőzésre. Az NB II Keleti-csoportban utolsó hazaiak elég régen, három hónappal ezelőtt, a Tiszavasvári ellen nyerték eddig egyetlen meccsüket, azóta csak vereség van a nevük mellett. Szegeden 3-1-re nyert a hazai együttes, itt viszont úgy indult a meccs, hogy az első szett a házigazda egrieké lett 25-20-ra. A folytatás a vendégeké volt, akik a második szettben 16, majd a harmadikban 18 pontot engedtek az egrieknek. A negyedik játszmában fordítottak Mérkőyék, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. 8-2-re és 10-4-re is vezetett Juhászné Tóth Mária együttese, mégis vereség lett a vége. 15-12-re nyerte a végjátékot a Szeged. Az Egernek 10 meccsből ez volt a negyedik 3-2-es veresége. Az idei tendencia szerint ha ötszettes meccset játszanak a lányok, azt mindig elveszítik.
Az alapszakaszból már csak két meccs van hátra. Az egriek legközelebb két hét múlva Hajdúböszörményben szerepelnek.

Női röplabda NB II., Alapszakasz, Keleti-csoport, 11. forduló
VIKSZ-Agria RC Eger – EHÖK SE REALIO Szeged 2-3 (20, -16, –18, 22, -12)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 100 néző.
Eger: Kovács A., Juhászné Tóth M., Tóth A., Szalmási, Mérkőy M., Turi. Cserék: Mocsári R. (liberó), Jékli B. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária.
Szeged: Morvai, Krcelic, Csintalan, Páder, Deák, Fürdök. Cserék: Gimesi (liberó), Pelle, Fodor, Szórád. Edző: Csíkos Gábor.

További eredmények:
NRK-Nyíregyháza ― Honvéd Zrínyi SE 3-0 (24, 13, 11)
Hajdúböszörmény―Tiszavasvári 3-1 (20, 15, -21, 15)