Turizmus egy érintésre

Átadták a Touch infó pontokat az Eger Térsége TDM Egyesület, új nevén a Csillagvidék településein. A kültéri terminálok kihelyezésének célja, a látogatók informálása a térség látnivalóiról, programjairól, szálláshelyeiről és egyéb szolgáltatásairól.

Az Eger és Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment 2010 decemberében jött létre, az egri, az egerszalóki és a mezőkövesdi önkormányzat kezdeményezésére. Céljuk, hogy a helyi szolgáltatásokat turisztikai termékekké alakítsák, ezért folyamatos fejlesztéseket végeznek. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán 96 millió forintot nyertek a térség idegenforgalmának erősítésére. A támogatást közel 17 millió forintos önerővel kiegészítve eszközbeszerzésre, tanulmányokra, pályázatokra, oktatásokra és továbbképzésekre fordították. A fejlesztések egyik fontos állomása a 8 darab érintőképernyős info terminál beszerzése és kihelyezése volt.
A Touch info pontok lehetővé teszik, hogy a turisták nem csak az adott, hanem a térség többi településéről is bővebb információkhoz jussanak.
Az info pontok 2012. november végéig próbaüzemben működnek, a megtekinthető információkat a helyi rendszergazdák folyamatosan frissítik, bővítik és karbantartják.