Adventi jótékonysági bál a Lajosvárosban

Első alkalommal rendeztek a Lajosvárosban adventi jótékonysági bált. A bevételből a városrész óvodáit támogatják.

Egy tisztességről és barátokról szóló arisztoteleszi idézettel kezdte köszöntőjét Habis László polgármester. Mindannyiunk vágya – fogalmazott -, hogy tartalmas, boldog életet éljünk, ezt nem lehet másként, mint hogy bizonyos emberi, erkölcsi értékeket képviselünk. Habis László kiemelte a barátok, a közösség szerepét; úgy látja: az emberek szeretnek összefogni, összekapaszkodni.
Sós István, a bált szervező két képviselő egyike azt mondta: Jung László és ő már a választások idején elhatározták, hogy közösségfejlesztő rendezvényeket fognak szervezni. Ilyen ez a mostani, első alkalommal megrendezett adventi jótékonysági bál is.

Tavasszal majálist tartottak, most a bállal zárják az évet. Sós István úgy fogalmazott: büszkék lehetnek az intézményeikre is, hiszen jó közösségeket építenek.
A bál bevételéből a 2. és a 3. választókörzet óvodáit támogatják; azok fejlesztését, eszközgyarapítását. A bál műsorát is a városrészben működő iskolák adták: a Szilágyi és a Szederinda táncosai mellett fellépett a Hunyadi szülői munkaközösségének tánckara.