Fiatalok az EU-ban

Idén már ötödik éve rendezte meg a „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” vetélkedőt az Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke és az Agria Universitas Egyesület. A programmal arra buzdítják a középiskolásokat és a felsőoktatásban tanulókat, hogy tájékozódjanak európai uniós ügyekben, teremtsenek nemzetközi kapcsolatokat. Az egri diákok jó eredménnyel zárták a versenyt.

A hallgatók feladata többek közt az volt, hogy programot szervezzenek egy öt fős külföldi diákcsoportnak, amivel bemutatják számukra Magyarország kultúráját. A „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” című vetélkedőt azért szervezik meg évről évre, hogy ösztönözzék a diákokat arra, hogy jobban megismerjék az Európai Unió, a NATO és más nemzetközi szervezetek működését. Az idei évben a tanulók a multikulturalizmus és az érdekérvényesítés témaköreiben adtak számot tudásukról.
Az egri középiskolások szép eredménnyel zárták a megmérettetést: a Dobó Gimnázium csapata második, a Pásztorvölgyi Gimnázium csapata pedig negyedik helyezést ért el.