Sajtóreggelin értékelték a közgyűlés munkáját

Intenzív és eredményes munkát végzett idén a közgyűlés. A testület idén 11 rendes és egy rendkívüli ülést tartott, az üléseken összesen 384 napirendet tárgyaltak meg-hangzott el azon a sajtóreggelin, amelyen a polgármester a helyi médiumok képviselőit tájékoztatta. A találkozón szó esett az egri vár halaszthatatlan állagmegóvási munkálatairól, valamint az elvégzett út-, járda- és parkoló felújításokról is.

A Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság szakmai felkészültségének köszönhetően a város jól gazdálkodik a vagyonával- mondta el Habis László polgármester, aki szerint a 2012-es év újabb kihívások elé állítja az önkormányzatot.
November 17-én elkezdődött a Déli kapu és a Varkoch-kapu rekonstrukciója, amelyhez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 15 millió forintot biztosított – hangzott el az egri vár felújításával kapcsolatban. Jelenleg a Varkoch-kapu szigetelése zajlik, a szakemberek a porladó köveket is kifaragják, és azokat megfelelő, új kövezettel pótolják. A munkálatok január végéig fejeződnek be.
Az önkormányzat az útfelújítási, járda és parkoló építési munkák elvégzésére három éves keretközbeszerzést hirdetett, azon keresztül pályáztat közvetlenül alvállalkozókat. A munkálatok idén ősszel kezdődhettek meg.
A Kodály Zoltán utcában útszélesítést, a Cifrakapu utcában járdaépítést végeztek, az Almárvölgyi lakóparkhoz megépült a hiányzó 200 méteres szakasz. Elhangzott: hétvégén Eger ad otthont a 2011. évi Serdülő Kötöttfogású Országos Bajnokságnak, a házigazda Egri Városi Sportiskolát nyolc birkózó képviseli.