Liszt Ferenc énekes művei

Zenés előadást tartottak Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Hegyesi-Hudik Margit énekművész mutatta be Liszt életművének kevésbé ismert részét, az énekes darabokat. Az előadást zenés betétek színesítették.

Idén számos koncerten és előadáson emlékeztek már meg a XIX. század egyik legkiemelkedőbb romantikus zeneszerzőjéről. Hegyesi-Hudik Margit énekművész az életmű egy kevésbé kutatott területéről beszélt a Liszt Ferenc vokális művészete című előadáson. Ahogy elhangzott: Liszt komponált operát, oratóriumokat, kórusműveket és kb. 80 műdalt. Ez utóbbiakat sokszor átdolgozta, ezért az alkotótevékenységének ezen része nehezebben vizsgálható. A dalok egy részére az egyszerűség, finomság jellemző, mely szokatlan vonás a Liszt-életműben.
Az előadást dalok, kórusműrészletek szakították meg: Hegyesi-Hudik Margit tanítványai és ő maga tolmácsolta Liszt énekes műveit. Liszt Ferencet főleg zongoradarabjairól és virtuóz zongorajátékáról ismeri a mai közönség.