Himalájai életképek

Himalájai életképek címmel nyílt kiállítás Ferenczi János fotóművész alkotásaiból a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A tárlat megnyitóját filmvetítés, tánc- és gasztronómiai bemutató is színesítette.

Ferenczi János fotóművész eredetileg villamosmérnök, az 1960-as években küldték ki Indiába villamoserőműveket építeni. Ott tartózkodása idején megragadta a dél-ázsiai ország varázslatos és titokzatos világa, különösen a Himalája,Dzsammu és Kasmír hófödte vidékei. Képein megörökítette az ott élő egyszerű emberek mindennapi életét, szent helyeiket, történelmi nevezetességeiket. Alkotásait az Egri Kulturális és Művészeti Központ meghívására Egerbe is elhozta, hogy ezt a távoli földrészt közelebb hozza az érdeklődőkhöz.
A tárlatot Saárossy Kinga alpolgármester asszony nyitotta meg, a képeket Molnár István Géza aranydiplomás fotóművész ajánlotta a közönség figyelmébe. Szavai szerint Ferenczi János fotográfus alkotásai nem turistafotók, hanem kordokumentumok, amelyekben India múltja fedezhető fel.
A fotókiállítás november 30-ig tekinthető meg a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.