Bor, barokk, Beatles

9 éves korától gyűjti Peterdi Gábor a Beatles relikviákat. A mára hatalmasra duzzadt gyűjtemény anyagából többször válogattak már kiállításokhoz. Az együttes rajongójának tervei között most egy Beatles-múzeum kialakítása szerepel, így végre a közönség számára is elérhetővé válna az egyedülálló gyűjtemény.

Beatles relikviáit mutatja Peterdi Gábor gyűjtő. 9 éves kora óta rajongója az angol bandának, az évtizedek során több milliós értékű gyűjteménye többek között 700 CD-t, 350 könyvet, 200 bakelitet, 600 újságot tartalmaz. Peterdi Gábor szerint nem véletlenül sikeres a Beatles napjainkban is.
Másfél éve tervezi, hogy gazdag gyűjteményéből most már nemcsak kiállítás készül. Egy múzeumot szeretne kialakítani a városban annak érdekében, hogy a relikviákat mások is megtekinthessék. Peterdi Gábor szerint az interaktívra tervezett múzeum még inkább Egerbe vonzaná a turistákat, így hozzájárulna a város idegenforgamának erősítéséhez. A Beatles a 20. század zenetörténetének legsikeresebb együttese, 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adtak el. Zenéje máig hatást gyakorol a dalszerzőkre. Szerzeményeik feldolgozásait nap mint nap hallhatjuk a tévékben, rádiókban.