A természettudás főiskolája

A jövő héten zárja az Eszterházy Károly Főiskola az EKF a természettudás főiskolája című két és fél éve kezdődött projektet. A program célja az volt, hogy széles körben népszerűsítse a természettudományokat, amelyek iránt az utóbbi években kicsi volt az érdeklődés.

Bár a két és fél éve futó projektnek vége, a Természettudományi Kar továbbra is szervez népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat. Szeptember 23.-án, pénteken rendezik meg ötödször a Kutatók éjszakáját a Leányka úti kampuszon. Reggel kilenc órától éjfélig várják a érdeklődőket előadásokkal, kísérletekkel, a kutatók kocsmájában pedig idén a fröccsé lesz a főszerep.
A főiskola öt város egyetemeivel összefogva újabb Guiness-rekordra készül, szeptember 30-án 14 órakor egy időben végzik el mind a hat helyszínen ugyanazt a kísérletet. Minden város legalább 500-500 fő részvételét vállalta, Egerben a Dobó térre várják az érdeklődőket.
A Természettudományi Kar szeptember 26-án szervezi az első kiállítást az Ars Geometria Galériában, illetve az ÉlményMűhely című nemzetközi kreatív iskolanapot.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján bemutatták az új honlapot, amely az intézmény sportéletéről számol be. Mint elhangzott, ritkaság számba megy, hogy egy felsőoktatási intézménynek négy másodosztályú csapata van, ezért a főiskola új sportstratégiát dolgozott ki.