50 éve a betegekért

50 éves orvosi pályafutása alkalmából köszöntötte Habis László polgármester dr. Szemerkényi László háziorvost. A kiváló szakember 1990-ben nyerte el az Eger Város Egészségügyéért kitüntetést, a budapesti és a debreceni egyetem oktatóorvosaként is működik.

Dr. Szemerkényi László 1961-ben kapta meg diplomáját Budapesten. 1971-től dolgozik háziorvosként Egerben. Jelenleg a körzetébe 2200 beteg tartozik, napi 70-80 pácienst fogad. Aktív részese az egri közéletnek: 1990-ben megkapta az Eger Város Egészségügyéért kitüntetést, 2005 óta a fertálymesteri testület tagja. Jelentős részt vállalt a háziorvosi szakvizsga bevezetésében, így járulva hozzá a házi orvoslás presztízsének növeléséhez. Mindezek mellett hobbi festőként és zongoraművészként is ismerheti a helyi közönség. A szakmájában is elismert oktatóorvos pályafutása során a betegekkel való közvetlen, baráti kapcsolatra törekedett.
A háziorvosi szolgálat elkötelezettjét a város részéről Habis László polgármester és Sós István alpolgármester köszöntötte, a szakma részéről ifj. dr. Wernigg Róbert méltatta az 50 éves jubileum alkalmából. Az emléklap átvétele után Szemerkényi László, feleségének köszönte meg a mellette végzett kitartó munkáját.